Op verzoek nu een gerecht dat niet veel geld kost, ideaal voor studenten dus. Aji de gallina, oftewel hete kip, was het eerste Peruaanse recept dat ik ooit maakte.
Er bestaan verschillende varianten van dit recept. Zo heb je voor de een wel verdampte melk nodig, en voor de andere niet. Ik heb hiervoor wel verdampte melk gebruikt. Zie voor de verkrijgbaarheid hiervan het recept van Suspiro de LimeƱa.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 gram kipfilet
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 gele pepers
4 sneedjes witbrood zonder korst
100 gram geraspte kaas
75 gram gezouten pinda's
1 blikje verdampte melk
melk
olie
zout
peper
Bereidingswijze:
Kook de kip in 25 minuten gaar.
Kook de pepers 10 minuten en laat ze daarna afkoelen in koud water.
Leg het brood in een kommetje met melk.
Haal de zaadjes uit de pepers als ze zijn afgekoeld. Mix de pepers dan kort in een een mixer.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Bak dit in olie samen met de pepers en brood gedurende 10 minuten.
Trek stukjes van de gare kip en voeg dit samen met de pinda's en de kaas aan het mengsel toe.
Bak het voor 5 minuten op een zacht vuur.
Voeg vlak voor het opdienen de verdampte melk toe. Roer goed, en laat het een beetje indikken.
Serveer de aji met rijst en decoreer het met een kwart gekookt ei en een zwarte olijf.
Ervaring:
Ook als je weinig tijd hebt, is dit recept goed te maken. Waarom het hete kip heet, weet ik niet. Het is namelijk niet echt pikant...(behalve als de pepers niet goed gekookt zijn).
Ik denk dat de Peruaanse keuken een van mijn favoriete keukens is!
woensdag 17 maart 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten