Na een aantal weken vakantie en aardbeving- stop zijn we weer begonnen met het maken van (nieuwe) gerechten.
Dit recept kan een dag van te voren voorbereid worden, daarna kost het slechts een kwartier om het te serveren.
benodigdheden voor 4-6 personen:
1 kg biefstuk
200 ml olijfolie
3 eetlepels tequila
3 eetlepels limoensap
4 teentjes knoflook
3 rode pepers
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
8 tortilla's
bereidingswijze:
Snijd het vlees in een paar grote stukken (als dat nog niet gedaan is) en leg het in een overschaal.
Hak de pepers en de knoflook fijn en giet dat samen met de olie, limoensap en tequila over het vlees heen. Dek de schaal af en laat het een paar uur of een nacht marineren.
Draai het vlees 1 keer om.
Braad het vlees 4 tot 5 minuten aan beide kanten in een braadpan. laat het afkoelen en snijd het in reepjes.
Snijd de paprika's en ui in reepjes. Meng het vlees met het paprika/ui mengsel en bak alles op hoog vuur 2 tot 3 minuten zodat het vlees geschroeid wordt.
Warm de tortilla's even op en serveer de Tex-mex eventueel met guacamole en zure room.
ervaring:
Hier in Chili kopen we vlees vaak per kilo, in een groot stuk. Ideaal voor op de bbq, maar hoe bereid je dat nu? Op deze manier dus, eerst even in zij geheel, en dan in kleinere stukken, dan is het zo gaar!
woensdag 17 maart 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten