woensdag 17 maart 2010

Chiliburgers met zoete uiensaus

Waarschijnlijk komen ze uit Mexico,maar de naam is natuurlijk wel leuk: chiliburgers. Het gaat natuurlijk om de rode peper die erin zit.
Ook weer een makkelijk en goedkoop recept voor de studenten onder ons.


benodigdheden voor 6 medium of 4 mega hamburgers:
1 kg rundergehakt
3 theelepels komijn
2 theelepels gemalen koriander
1 ui
100 gram paneermeel
1 ei
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
hamburgerbroodjes


voor de uiensaus:
2 eetlepels olie
2 grote uien
60 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel azijn


bereidingswijze:
Schroei de komijn en de koriander 1 minuut op een laag vuur in een koekenpan.
Snijd de pepers, ui en knoflook in kleine stukjes en meng dit met het komijn/koriander mengsel en het paneermeel. Klop het ei los, en voeg ook dit toe aan het mengsel.
Voeg tenslotte het gehakt toe en meg alles goed. Maak 4 of 6 burgers (of hoeveel je ook maar wenst).


Voor de uiensaus moet je de uien in ringen snijden. Fruit de uien in de olie gedurende 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Roer de suiker en azijn erdoor en bak het nog eens voor 10 minuten.


Bak de burgers in olie in een koekenpan ongeveer 8 minuten aan elke kant.


Serveer de chiliburgers op hamburgerbroodjes met sla, tomaat en de zoete uiensaus.


ervaring:
Erg lekker!!!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten