![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVpOAwrnsoUn4l0Q8wMUa8QAUtr3KYIB561kxPA_imCXpnJajpnxCA5sxjfGUH_jCxRZsc17JY-r4-rxnURerTV5jVMwESgCehv3wI1m41MNsJlqlkZ9d7rRbiRUPfXQT_emoCFkXXZ8Dd/s320/eten+007.jpg)
Omdat ik Mexicaans eten heerlijk vind, behoort Mexico bij deze tot Zuid-Amerika!
Nachos zijn niet weg te denken uit de Mexicaanse keuken. Hier lekker bij een simpele groentesoep.
Benodigdheden voor 4 personen:
1 ui
4 teentjes knoflook
300 gram pompoen
350 gram tomaten
1/2 rode peper
2 aardappels
1/2 krop ijsbergsla
1 wortel
1 theelepel gemalen komijn
1 groetebouillonblokje
olijfolie
koriander
nachos
Bereiding:
Schil de aardappel en snijd hem in stukjes. Snijd de wortel, ui, tomaten, pompoen, knoflook en peper in stukjes. Snijd de sla in reepjes.
Bak in een soeppan de ui en knoflook in olijfolie tot ze bruin worden.
Voeg de komijn en de peper toe. Laat het 2 minuten bakken.
Voeg vervolgens de wortel, aardappel, tomaten, pompoen en sla toe. Bak dit ook weer 2 minuten.
Voeg 1 liter kokend water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de soep.
Kook alles zo'n 15 minuten.
Dien de soep op in een bord en knip er wat koriander boven. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen. Serveer het met nachos.
ervaring:
Hoewel de soep er niet uit ziet, smaakt het heerlijk! Omdat de nachos van zichzelf al zout zijn, hoeft er geen zout aan de zoep toegevoegd te worden.
Oorspronkelijk wordt deze soep in een cazuela, een aardewerken pan, gekookt. Gelukkig gaat het ook heel goed in een normale soeppan.