Lomo saltado is een hoofdgerecht en is lekker met rijst.
Gele peper is bij de toko te koop. Gebruik anders een rode peper.
Benodigdheden voor 6 personen:
1 kg biefstuk
1/4 kopje (olijf)olie
2 teentjes knoflook
2 uien
1 gele peper
1 lepeltje fijngesneden gember
4 tomaten
1/4 kopje azijn
1/4 kopje soyasaus
4 takjes peterselie
4 takjes koriander
3 lenteuitjes (alleen het loof)
800 gram voorgebakken patatten
Bak de patatten een beetje bruin.
Snijd de knoflook in stukjes, evenals de uien, lenteuitjes en de peper. Snijd de tomaten in achten. Snipper de peterselie en koriander.
Verhit olie in een pan en bak de knoflook een paar minuten. Voeg het gesneden vlees toe en bak dit kort op een hoog vuur bruin.
Voeg de uien, gember en peper toe. Als de ui goudbruin gebakken is, voeg dan de tomaten en de azijn toe. Voeg een minuut later de soyasaus, peterselie, koriander en lenteuitjes toe.
Bak dit geheel voor een aantal minuten.
Voeg tenslotte de patatten toe en bak alles nog 3 minuten.
Voeg eventueel nog zout en peper toe, en serveer het met rijst.
ervaring:
Dit recept is heerlijk en snel te maken. Ideaal voor na een concert!
Erik vond het eigenlijk veel lekkerder dan bij het Peruaanse restaurant waar we wel eens heen gaan!