Een van de dingen die ik graag bij de Peruaan eet, is cebiche van reineta. Cebiche is een rauwe vis die gegaard is in citroensap. Een reineta is een platvis.
Benodigdheden voor 4 personen:
1 kg bijv.gefileerde reineta
1 1/2 kopje verse citroensap
1 groene peper
1 grote ui (liefst een rode)
2 teentjes knoflook
1 theelepeltje gemalen gember
2 gele pepers
3 eetlepels olie
2 lenteuitjes
koriander
zout
peper
Bereidingswijze:
Eerst gaan we de "gele saus" maken. Deze saus vormt een basis voor vele Peruaanse recepten.
Maak de gele pepers en een teentje knoflook schoon. Doe dit in een keukenmachine met een hakmes. Voeg ok de olie, de lenteuitjes en wat zout en peper toe. Mix alles tot het een smeuïge massa is.
Was de vis goed en snijd het in blokjes van 2 bij 2 cm. Strooi er zout en peper overheen. Leg de vis in een schaal.
Snijd de groene peper en het teentje knoflook in kleine stukjes en voeg het aan de vis toe. Snijd de ui in kleine ringetjes en voeg ook deze toe.
Voeg nu ook de gele saus toe en knip de koriander boven de schaal in stukjes.
Schenk 5 minuten voor het opdienen de citroensap over het geheel heen. Laat het niet langer dan 5 minuten intrekken, want dan zal de vis uit elkaar vallen.
Ervaring:
Echt een heerlijk, beetje pittig, recept. Het recept kan met allerlei soorten vis worden gemaakt van inktvis tot baars.
Van oudsher wordt dit recept altijd met een maiskolf gegeten.
donderdag 7 januari 2010
Argentijnse chocoladefondue
Met oud en nieuw mag je best iets lekkers eten. Wij kozen voor chocoladefondue. We hadden ooit een chocoladefontein gekregen, en vonden het tijd om die eens te gebruiken.
In Bariloche, dé chocolade-stad van Argentinië hebben we speciale chocolade om te smelten gekocht.
Benodigdheden voor 4 personen:
600-800 gram chocolade
triple-sec
fruit, bijv. appel, druiven, ananas, aarbeien, perzik, banaan etc.
cake
Bereidingswijze:
Snijd het fruit en de cake in stukjes.
Verwarm de fonduepan voor.
Doe de chocolade in een diep bord en voeg een paar scheuten triple-sec toe. Verwarm het langzaam in de magnetron of au bain marie. Blijf ondertussen goed roeren.
Giet de chocolade in de fonduepan als het goed gesmolten is.
Prik een stukje fruit of cake aan een vork en dip het in de chocolade.
Eet smakelijk!
Ervaring:
Ik herinner me nog van vroeger dat ik heel snel voldoende had gegeten. ok nu was dat weer het geval. We hebben toen alle overgebleven stukjes in de chocolade gedoopt en toen in de koelkast gelegd. Zo hadden we de volgende dagen ook wat!
Tip voor het schoonmaken: maak alles direct schoon want de chocolade wordt natuurlijk meteen hard.
Mexicaanse maissoep
Een recept wat ik al jaren maak: Mexicaanse maissoep. Heel snel te maken, handig voor na een concert.
Benodigdheden voor 4 personen:
800 gram mais, bijv. uit blik
2 uien
1,5 liter kippenbouillon
3 eetlepes bloem
boter
zure room
rode peper
nachos
Bereidingswijze:
Snijd de uien in ringen en bak ze in de boter in de soeppan. Strooi de bloem eroverheen als de uien glazig zijn.
Giet de kippenbouillon en de mais bij de uien. Mix alles met een staafmixer.
Verwarm de soep totdat het kookt.
Snijd ondertussen de rode peper in hele kleine stukjes.
Serveer de soep met rode pepertjes, zure room en nachos.
Ervaring:
Helaas heb ik hier in Chili nog geen goede zure room kunnen vinden, vandaar dat het ook niet op de foto staat. Echt een gemis!
Benodigdheden voor 4 personen:
800 gram mais, bijv. uit blik
2 uien
1,5 liter kippenbouillon
3 eetlepes bloem
boter
zure room
rode peper
nachos
Bereidingswijze:
Snijd de uien in ringen en bak ze in de boter in de soeppan. Strooi de bloem eroverheen als de uien glazig zijn.
Giet de kippenbouillon en de mais bij de uien. Mix alles met een staafmixer.
Verwarm de soep totdat het kookt.
Snijd ondertussen de rode peper in hele kleine stukjes.
Serveer de soep met rode pepertjes, zure room en nachos.
Ervaring:
Helaas heb ik hier in Chili nog geen goede zure room kunnen vinden, vandaar dat het ook niet op de foto staat. Echt een gemis!
Abonneren op:
Posts (Atom)