donderdag 7 januari 2010

Mexicaanse maissoep


Een recept wat ik al jaren maak: Mexicaanse maissoep. Heel snel te maken, handig voor na een concert.


Benodigdheden voor 4 personen:
800 gram mais, bijv. uit blik
2 uien
1,5 liter kippenbouillon
3 eetlepes bloem
boter
zure room
rode peper
nachos


Bereidingswijze:
Snijd de uien in ringen en bak ze in de boter in de soeppan. Strooi de bloem eroverheen als de uien glazig zijn. 
Giet de kippenbouillon en de mais bij de uien. Mix alles met een staafmixer.
Verwarm de soep totdat het kookt.
Snijd ondertussen de rode peper in hele kleine stukjes.


Serveer de soep met rode pepertjes, zure room en nachos.


Ervaring:
Helaas heb ik hier in Chili nog geen goede zure room kunnen vinden, vandaar dat het ook niet op de foto staat. Echt een gemis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten