dinsdag 13 april 2010

Boliviaanse Picante de pollo

In Bolivia had Erik een lekkere hete kip gegeten. Toen we van de week de kip moesten op maken kwamen we op het idee om het Boliviaanse recept op te zoeken. Zo kwamen we bij Picante de pollo, oftewel pikante of hete kip. 
Als je een mixer hebt, is het een snel recept om te maken. De kip, rijst en aardappelen koken neemt de meeste tijd in beslag!


Benodigdheden voor 2-3 personen:
500 gram kipfilet
4 aardappels
2 kopjes rijst
1 wortel
1 rettich


in de mixer:
4 theelepels fijngeknipte peterselie
1 eetlepel paneermeel
1 theelepel saffraan
1 mespuntje aji no moto (verkrijgbaar bij de toko), smaakversterker, ve-tsin
3 eetlepels (olijf)olie
3 gele pepers zonder pitjes
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen peper
3 teentjes knoflook


Berijdingswijze:
Kook de rijst en de aardappelen. Snijd de kipfilets in stukjes en kook het in water samen met de wortel en rettich.
Mix alle ingrediĆ«nten voor in de mixer goed tot het een pasta wordt.


Doe de pasta in een pan en giet er 2 kopjes van de bouillon bij. Laat dit 10 minuten koken. Het mag niet al te dik worden! Giet er dan nog wat bouillon bij.


Als de kip, rijst en aardappel gaar zijn, kan alles geserveerd worden.


Leg aardappels en wat rijst in een diep bord. Leg daarnaast de kip en giet de saus over alles heen. 
Serveer eventueel met een paar plakjes ei.


Ervaring:
Heel makkelijk om te maken! Ik vond het lekker pikant, maar de anderen vonden het behoorlijk pikant!
Voor dit recept had ik een nabo nodig. Ik had het op de markt gevonden, en vroeg me af wat het was. Het smaakte in eerste instantie niet naar rettich, en in het woordenboek werd het vertaald als knolraap, wat het helemaal niet is. Het is een gladde witte wortel. Na wat gezoek op internet weet ik in ieder geval wat het allemaal niet is. Nu denk ik toch dat het rettich is. Maar dan veel groter dan in Nederland. Zo leer je nog eens wat!