donderdag 7 januari 2010

Peruaanse Cebiche


Een van de dingen die ik graag bij de Peruaan eet, is cebiche van reineta. Cebiche is een rauwe vis die gegaard is in citroensap. Een reineta is een platvis.


Benodigdheden voor 4 personen:
1 kg bijv.gefileerde reineta
1 1/2 kopje verse citroensap
1 groene peper
1 grote ui (liefst een rode)
2 teentjes knoflook
1 theelepeltje gemalen gember
2 gele pepers
3 eetlepels olie
2 lenteuitjes
koriander
zout
peper


Bereidingswijze:
Eerst gaan we de "gele saus" maken. Deze saus vormt een basis voor vele Peruaanse recepten.
Maak de gele pepers en een teentje knoflook schoon. Doe dit in een keukenmachine met een hakmes. Voeg ok de olie, de lenteuitjes en wat zout en peper toe. Mix alles tot het een smeuïge massa is.


Was de vis goed en snijd het in blokjes van 2 bij 2 cm. Strooi er zout en peper overheen. Leg de vis in een schaal.
Snijd de groene peper en het teentje knoflook in kleine stukjes en voeg het aan de vis toe. Snijd de ui in kleine ringetjes en voeg ook deze toe.
Voeg nu ook de gele saus toe en knip de koriander boven de schaal in stukjes.


Schenk 5 minuten voor het opdienen de citroensap over het geheel heen. Laat het niet langer dan 5 minuten intrekken, want dan zal de vis uit elkaar vallen.




Ervaring:
Echt een heerlijk, beetje pittig, recept. Het recept kan met allerlei soorten vis worden gemaakt van inktvis tot baars.
Van oudsher wordt dit recept altijd met een maiskolf gegeten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten