donderdag 7 januari 2010

Argentijnse chocoladefondue



Met oud en nieuw mag je best iets lekkers eten. Wij kozen voor chocoladefondue. We hadden ooit een chocoladefontein gekregen, en vonden het tijd om die eens te gebruiken.
In Bariloche, dé chocolade-stad van Argentinië hebben we speciale chocolade om te smelten gekocht.


Benodigdheden voor 4 personen:
600-800 gram chocolade
triple-sec
fruit, bijv. appel, druiven, ananas, aarbeien, perzik, banaan etc.
cake


Bereidingswijze:
Snijd het fruit en de cake in stukjes.
Verwarm de fonduepan voor.
Doe de chocolade in een diep bord en voeg een paar scheuten triple-sec toe. Verwarm het langzaam in de magnetron of au bain marie. Blijf ondertussen goed roeren.


Giet de chocolade in de fonduepan als het goed gesmolten is.


Prik een stukje fruit of cake aan een vork en dip het in de chocolade.


Eet smakelijk!


Ervaring:
Ik herinner me nog van vroeger dat ik heel snel voldoende had gegeten. ok nu was dat weer het geval. We hebben toen alle overgebleven stukjes in de chocolade gedoopt en toen in de koelkast gelegd. Zo hadden we de volgende dagen ook wat!
Tip voor het schoonmaken: maak alles direct schoon want de chocolade wordt natuurlijk meteen hard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten