
Arollado de matambre relleno is een gevulde rollade.
Het plaatje in het kookboek zag er zo mooi uit, dat ik het besloot te maken.
De meeste slagers zeiden dat ze matambre alleen in Argentinië verkopen, maar gelukkig kwam ik bij een slager terecht die het wel verkocht. Matambre is een stuk vlees tussen de huid en en de ribben van bijvoorbeeld een koe.
benodigdheden voor 6 personen:
1 grote rollade van een koe
orégano
peper
zout
300 gram bladspinazie
100 gram doperwten
8 eieren
7 wortels
1 ui
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 vleesblouillon blokje
keukentouw of katoendraad
Kook 4 eieren en pel ze daarna.
Verwijder het vet van het vlees. Strooi daarna peper, zout en orégano op de plek waar eerst het vet zat. Rol het vlees vervolgens in een natte doek en leg het voor een paar uur in de koelkast.
Leg de spinazie gedurende 20 seconden in kokend water. Haal het eruit en houd het 20 seconden in koud water.
Mix de spinazie in de keukenmachine samen met de 4 overgebleven eieren. Het moet een beetje stevig blijven, dus niet te lang mixen.
Haal het vlees uit de koelkast en vouw het open. Leg de gekookte eieren en 6 wortels in het midden van het vlees. Verdeel de spinazie en de doperwten zo dat het vlees nog opgerold kan worden.
Rol het vlees op en bind het vast met keukentouw. (Eventueel hebben sommige slagers ook rolladenetjes).
Kook in een grote pan water samen met de geschilde ui, prei, selderij en wortel.
Als het water kookt kan de rollade erin gelegd worden.
Kook het geheel 1 tot 1 1/2 uur.
Haal de rollade uit de pan en wikkel het weer in een vochtige doek. Laat het zo afkoelen en serveer het koud.
ervaring:
Ook weer een gemakkelijk recept om te maken. Als je aan Argentinië denkt, denk je eerder aan lekkere stukken vlees op de bbq. Deze rollade is echter ook echt aan te raden!
Het enige advies wat ik kan geven is dat het vastmaken van het touw om het vlees heen, met twee personen makkelijker gaat...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten